Αρχική > ΝΕΑ/ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ > Τα Νέα μας > ΜΙΚΡΕΣ ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ, αφορμή για επίκαιρες συζητήσεις

ΜΙΚΡΕΣ ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ, αφορμή για επίκαιρες συζητήσεις

Τον φετινό Οκτώβριο, τίτλοι της σειράς ΜΙΚΡΕΣ ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ αποτελούν την αφορμή για να πραγματοποιηθούν τρεις, άκρως επίκαιρες και ενδιαφέρουσες συζητήσεις. Συγγραφείς των Μικρών Εισαγωγών συναντούν εκπροσώπους θεσμών, καθηγητές και δημοσιογράφους, και συζητούν πάνω στα ζητήματα που πραγματεύονται συγκεκριμένοι τίτλοι της σειράς.

Συγκεκριμένα, την Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2018 στο βιβλιοπωλείο Ευριπίδης στη Στοά, ο συγγραφέας των βιβλίων Πρόσφυγες, Ευρώπη, Ανασφάλεια και Τουρκία, Ισλάμ, Ερντογάν Κωνσταντίνος Φίλης συναντά τον Υποναύαρχο Π.Ν. Στέλιο Φενεκό και τον Αν. Καθηγητή του Παντείου Πανεπιστημίου ‘Αγγελο Συρίγο, σε μια συζήτηση με θέμα το κρίσιμο σταυροδρόμι στο οποίο βρίσκεται η Τουρκία με την Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά και το προσφυγικό ως ζήτημα ασφαλείας. Τη συζήτηση θα συντονίσει ο διευθυντής της σειράς, δημοσιογράφος Μπάμπης Παπαδημητρίου.

 
 
Τη Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2018 στο Café του Public Συντάγματος θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση του βιβλίου Θεσμοί του Αριστείδη Χατζή. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης ο Καθηγητής Φιλοσοφίας του Δικαίου & Θεωρίας Θεσμών στο Τμήμα Ιστορίας & Φιλοσοφίας της Επιστήμης του Πανεπιστημίου Αθηνών καλωσορίζει ένα εκλεκτό πάνελ ομιλητών που αποτελείται από τους: Παναγιώτη Πικραμμένο (Επίτιμο Πρόεδρο του Συμβουλίου Επικρατείας, πρώην Πρωθυπουργό), Γιώργος Δελλή (Καθηγητή Δημοσίου Δικαίου στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών), Βαΐα Καραπάνου (Νομική Σύμβουλο - Διδάκτωρ Οικονομικής Ανάλυσης του Δικαίου) και Μιράντα Ξαφά (Senior Scholar στο Centre for International Governance Innovation & μέλος της ΔΕ της ΔΡΑΣΗΣ). Τη συζήτηση θα συντονίσει η δημοσιογράφος Νίκη Λυμπεράκη.
 
Τέλος, τη Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2018 στο βιβλιοπωλείο Ευριπίδης στην Κηφισιά οι καθηγητές Πλάτων Τήνιος και Αντιγόνη Λυμπεράκη, συγγραφείς των βιβλίων Συντάξεις και Γυναίκες στην Οικονομία  αντίστοιχα, συζητούν και δίνουν απαντήσεις στο ερώτημα «Κατά πόσο μπορούν να συμβάλλουν οι γυναίκες στην οικονομία σε ένα κοινωνικό σύστημα με βιώσιμες και αξιόπιστες συντάξεις». Στο ρόλο του συντονιστή της συζήτησης ο διευθυντής της σειράς ΜΙΚΡΕΣ ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ, Μπάμπης Παπαδημητρίου.
 
Επειδή το Φθινόπωρο είναι η ιδανική εποχή για νέα ξεκινήματα, οι συζητήσεις της σειράς ΜΙΚΡΕΣ ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ κάνουν πράξη το μότο τους και παρακινούν τους αναγνώστες να ξεκινήσουν από εδώ!
 
Copyright © 2013, Εκδόσεις Παπαδόπουλος, All rights reserved.