Αρχική > ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ > Εκπαιδευτικά Προγράμματα > Ιούλιος Βερν 2019-20

Ιούλιος Βερν 2019-20

ΜΕ ΤΗ ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΙΟΥΛΙΟΥ ΒΕΡΝ

Διαθεματικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα
 
Εμπνευσμένο από τη σειρά βιβλίων του πολυβραβευμένου Αντώνη Παπαθεοδούλου με τα σημαντικότερα έργα του Ιουλίου Βερν διασκευασμένα για μικρά παιδιά, σε εικονογράφηση της Ίριδας Σαμαρτζή.

Μέσα από το συγκεκριμένο πρόγραμμα μαθητές νηπιαγωγείου και μαθητές από Α΄ έως Δ΄ τάξεων του Δημοτικού θα έχουν τη δυνατότητα να ανακαλύψουν νέες έννοιες, να αναγνωρίσουν και να εξασκήσουν τις ικανότητές τους και να έρθουν σε επαφή με το φυσικό περιβάλλον, άλλους πολιτισμούς, την τεχνολογία, να ευαισθητοποιηθούν για κοινωνικά και περιβαλλοντικά ζητήματα καθώς και να αναπτύξουν διαπροσωπικές σχέσεις με άλλες τάξεις, σχολεία αλλά και με το κοινωνικό τους περιβάλλον. 

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα στηρίζει το Πρόγραμμα Φιλαναγνωσίας και είναι σε συνάρτηση με σημαντικά πεδία που μπορούν να αναλυθούν στην Ευέλικτη Ζώνη και τις Καινοτόμες Δράσεις, λειτουργώντας υποστηρικτικά στο έργο του εκπαιδευτικού. Ταυτόχρονα πραγματοποιείται ένα ψυχαγωγικό πρόγραμμα που στόχο έχει να εξοικειωθούν τα παιδιά με τα λογοτεχνικά βιβλία και τις βιωματικές δραστηριότητες ενώ παράλληλα ενισχύει τη γνώση και τα βοηθάει να αναπτύξουν νέες ικανότητες.


Βιβλία Προγράμματος
1. Ο γύρος του κόσμου σε 80 μέρες
2. Από τη Γη στη Σελήνη
3. Ταξίδι στο κέντρο της Γης
4. Είκοσι λεύγες κάτω από τη θάλασσα
5. Ροβήρος ο κατακτητής 
6. Πέντε βδομάδες με το αερόστατο
7. Η Σχολή των Ροβινσώνων 

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες για τον τρόπο συμμετοχής πατήστε εδώ.
 
Υπόδειγμα εκτέλεσης του προγράμματος από το Νηπιαγωγείο Αγίου Δημητρίου Αργολίδας.
Copyright © 2013, Εκδόσεις Παπαδόπουλος, All rights reserved.