Δείτε όλα τα βιβλία ενηλίκων

Δείτε όλα τα παιδικά βιβλία

Εκδηλώσεις

Αγαπητοί μας φίλοι,

Ο Ιούνιος κλείνει τον κύκλο των μαθητικών εξετάσεων, απομακρύνει την κούραση του χειμώνα και φέρνει την προσδοκία για ένα υπέροχο καλοκαίρι. Και επειδή καλοκαίρι δίχως μια άκρως ενδιαφέρουσα λίστα βιβλίων με τίτλους για μικρούς και μεγάλους δεν γίνεται, παρακάτω θα βρείτε προτάσεις από τις πιο πρόσφατες εκδόσεις μας για να μη σας βρει η θερινή περίοδος… αδιάβαστους.
Περισσότερες πληροφορίες για τα βιβλία και τις εκδηλώσεις μας μπορείτε να βρείτε στο site αλλά και στο παιδικό blog μας. Για πιο άμεση ενημέρωση μπορείτε να μας βρείτε στο Facebook και στο twitter.

Λογοτεχνία

ΤΟ ΘΑΥΜΑ
Emma Donoghue
Μετάφραση: Ρηγούλα Γεωργιάδου
Σχήμα: 14,5Χ20,5, Σελίδες: 360,
Μαλακό εξώφυλλο, Τιμή: 16,99€

Την ιδιαίτερη πατρίδα της την Ιρλανδία επέλεξε η διάσημη συγγραφέας Emma Donoghue ως σκηνικό για το νέο της μυθιστόρημα με τίτλο Το Θαύμα. Η ιστορία τοποθετείται στα μέσα του 19ου αιώνα και ξεκινά με την επείγουσα επίσκεψη της Αγγλίδας νοσοκόμας Λιμπ Ράιτ σε ένα μικρό ιρλανδικό χωριό για να παρακολουθήσει την αλλόκοτη περίπτωση ενός 11χρονου κοριτσιού, της Άννας, που μετά την πρώτη της Μετάληψη και επί τέσσερις μήνες αρνείται εντελώς να τραφεί. Η Λιμπ Ράιτ, εκπαιδευμένη στην Κριμαία πλάι στην ξακουστή Φλόρενς Ναϊτνγκέιλ, εμπιστεύεται μόνο τη λογική της και τις απαντήσεις που δίνει η επιστήμη γι’ αυτό και απορρίπτει την πεποίθηση των πιστών καθολικών πως η περίπτωση της Άννας οφείλεται σε θαύμα, όπως και την άποψη περί ιατρικού φαινομένου. Σκοπός της γίνεται να αποκαλύψει μια κατά πάσα πιθανότητα θρασύτατη απάτη. Μοναδικός της σύμμαχος ένας δηµοσιογράφος που φτάνει από το Δουβλίνο για να καλύψει το γεγονός. Θα κατορθώσει η νοσοκόµα να αντιστρατευτεί τις προλήψεις, τις δεισιδαιµονίες και τη θρησκευτική υστερία µιας ολόκληρης κοινότητας και να αποτρέψει τις ολέθριες συνέπειες ενός τροµερού µυστικού;

Διατηρώντας την ικανότητά της να ψυχογραφεί σε βάθος τους ήρωες των βιβλίων της, η διάσημη συγγραφέας κατόρθωσε να συνθέσει ένα συναρπαστικό ψυχολογικό θρίλερ που διατηρεί παράλληλα τη στόφα ενός ολοζώντανου μυθιστορήματος εποχής, μια δυνατή ιστορία αγάπης με χαρακτήρες που προκαλούν ταύτιση ή απέχθεια στους αναγνώστες καθώς αναμετρώνται με τους δικούς τους προσωπικούς δαίμονες.

Η Emma Donoghue έγινε ευρέως γνωστή μετά την τεράστια επιτυχία του μυθιστορήματος της Το Δωμάτιο που βρέθηκε στη βραχεία λίστα του Man Booker Prize και εξασφάλισε στην ίδια μια υποψηφιότητα για Όσκαρ καλύτερου διασκευασμένου σεναρίου. Μάθετε περισσότερα για τη συγγραφέα κάνοντας κλικ εδώ.

Δοκίμια - Μελέτες

ΠΡΟΟΔΟΣ
Johan Norberg
Μετάφραση: Γιάννης Βογιατζής
Σχήμα: 14,5Χ20,5, Σελίδες: 272,
Μαλακό εξώφυλλο, Τιμή: 14,99€

Πολλοί άνθρωποι έχουν την πεποίθηση ότι τα πράγµατα οδεύουν στις µέρες µας προς το χειρότερο και αναπολούν τις «παλιές καλές µέρες». Έχοντας την πεποίθηση πως οι παλιές καλές μέρες δεν χρειάζονται περαιτέρω εξιδανίκευση, ο Johan Norberg βασίστηκε στην ιστορία και τη στατιστική και έγραψε το βιβλίο Πρόοδος υποστηρίζοντας πως η συνειδητοποίηση της προόδου που έχει επιτύχει το ανθρώπινο γένος λειτουργεί ως αντίδοτο στην κακή μνήμη και κατά επέκταση στη δημαγωγία.

Χρησιμοποιώντας στατιστικά στοιχεία παρµένα από τα Ηνωµένα Έθνη, την Παγκόσµια Τράπεζα και την Παγκόσµια Οργάνωση Υγείας, o συγγραφέας φανερώνει μέσα από τις σελίδες του βιβλίου πως, σε αντίθεση µε όσα πιστεύουµε, βρισκόµαστε συνολικά σε πολύ καλύτερη µοίρα από ό,τι πενήντα ή εκατό χρόνια πριν.

Τεκμηριωμένο, εύστοχο, ωφέλιμο και αισιόδοξο, το βιβλίο Πρόοδος κατορθώνει μέσα από το κατανοητό ύφος του να λειτουργήσει ως υπενθύμιση όλων όσων έχει πετύχει το ανθρώπινο γένος αλλά και ως προειδοποίηση πως αυτά τα επιτεύγματα δεν πρέπει να θεωρούνται δεδομένα.

ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΤΥΡΑΝΝΙΑ
Timothy Snyder
Μετάφραση: Κατερίνα Σχινά
Σχήμα: 14,5Χ20,5, Σελίδες: 112,
Μαλακό εξώφυλλο, Τιμή: 10,99€

Γραμμένο μετά την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ στην προεδρία των ΗΠΑ, το βιβλίο μέσα στα 20 κεφάλαιά του ανατρέχει όλη την ιστορία του 20ού αιώνα, µε βασικούς σταθμούς την ανάδυση του φασισμού, του ναζισμού και του κομμουνισμού. Δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στο πώς εγκαθιδρύθηκαν αυτά τα καθεστώτα, στο πώς επιβλήθηκαν σε λαούς που παρακολουθούσαν σαν υπνωτισμένοι τη µία παραβίαση των δημοκρατικών αρχών μετά την άλλη, στο πώς παρέσυραν απλούς πολίτες και τους μετέτρεψαν σε όργανα των δόλιων σκοπών τους, το βιβλίο αυτό δείχνει πόσο ανεπαίσθητα και σταδιακά μπορεί ένα δηµοκρατικό πολίτευµα να διαλυθεί. Με κεντρικό μήνυμα «Η ιστορία δεν επαναλαμβάνεται, σίγουρα, όμως, διδάσκει» ο Αμερικανός ιστορικός Timothy Snyder χρησιμοποιεί πραγματικά γεγονότα και επαναλαμβανόμενα μοτίβα για να τονίσει τη σημαντικότητα της επαγρύπνησης των σύγχρονων πολιτών.

ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΥΤΟΡΥΘΜΙΖΟΜΕΝΗ ΤΑΞΗ Γεώργιος Κ. Μπήτρος
Σχήμα: 14,5Χ20,5, Σελίδες: 104,
Μαλακό εξώφυλλο, Τιμή: 9,99€

Μετά τον Β΄ Παγκόσµιο Πόλεµο, σε κάθε φυσιολογική κρίση της οικονομίας έχει παρατηρηθεί γιγάντωση του κράτους και περιορισμός των ατοµικών ελευθεριών και επιλογών. Με φανερούς πλέον τους καταστροφικούς πειραματισμούς των οπαδών του μεγάλου κράτους, παρατηρείται μια ραγδαία µεταστροφή υπέρ της ανοικτής κοινωνίας και της ελεύθερης οικονοµίας. Η μεταστροφή αυτή, όπως είναι φυσικό, γεννά σημαντικά ερωτήματα για τον αποτυχημένο ρόλο του σύγχρονου κράτους, για την αυτορυθμιζόμενη τάξη πραγμάτων και για τη δυνατότητα σύγκλισης, ως χώρα, με το αναδυόμενο πρότυπο. Στο συγκεκριμένο βιβλίο συνοψίζονται οι απαντήσεις που προκύπτουν από τη σχετική διεθνή και εγχώρια βιβλιογραφία και έτσι τεκµηριώνεται γιατί οι δηµόσιες επιλογές και πρακτικές που υιοθετήσαµε µεταπολεµικά µας οδήγησαν σε πτώχευση, και προβάλλονται οι κατευθύνσεις µέτρων πολιτικής οικονοµίας τα οποία θα είχαν υψηλή πιθανότητα να µας βγάλουν σε εύλογο χρονικό διάστηµα από το αδιέξοδο στο οποίο έχουµε περιέλθει.

Εικονογραφημένα Βιβλία για Παιδιά

ΞΕΧΩΡΙΖΩ & ΣΦΥΡΙΖΩ
Κείμενο & Εικονογράφηση: Rob BIddulph
Σχήμα: 22Χ28, Σελίδες: 40,
Σκληρό εξώφυλλο, Τιμή: 11,99 €

Όλα τα σκυλάκια πάνε στη δουλειά ακόμα και στο γήπεδο με ίδια φορεσιά. Όμως μια σκυλίτσα ανακαλύπτει πως δεν είναι σαν τους άλλους. Το μόνο που θέλει η αταίριαστη σκυλίτσα είναι να μη διαφέρει. Έτσι ξεκινάει ένα μακρύ ταξίδι ώσπου να βρει έναν τόπο όπου θα ταιριάζει… Καμιά φορά, όμως, χρειάζεται να γίνεις ένα με το πλήθος για να καταλάβεις ότι είναι προτιμότερο να ξεχωρίζεις! Ο βραβευμένος και ο πλέον ανερχόμενος δημιουργός παιδικών βιβλίων Rob Biddulph επιστρέφει με έναν νέο τίτλο που φανερώνει την πιο διασκεδαστική πλευρά της διαφορετικότητας.
Για παιδιά ηλικίας 3+ ετών.

Ανακαλύψτε και τα άλλα εικονογραφημένα βιβλία του Rob Biddulph που κυκλοφορούν από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος, «ΓΚΡΡΡΡ! Μια ιστορία για τη φιλία» και «Φύσηξε αεράκι»

ΚΥΚΛΑΔΕΣ: ΠΕΤΡΑΔΙΑ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ
Κείμενο: Φίλιππος Μανδηλαράς
Εικονογράφηση: Ναταλία Καπατσούλια
Σχήμα: 20Χ20, Σελίδες: 36,
Σκληρό εξώφυλλο, Τιμή: 7,99 €

Η ιστορία των Κυκλάδων από τα χρόνια που η Λητώ γεννούσε στη Δήλο την Άρτεμη και τον Απόλλωνα ως τις σημερινές μέρες του τουρισμού, δοσμένη με απλά, διασκεδαστικά στιχάκια που βοηθούν το παιδί να κάνει μια πρώτη γνωριμία με τα ηλιοκαμένα νησιά, την πολυτάραχη μοίρα τους και τον πλούσιο πολιτισμό τους. Ο νέος τίτλος Κυκλάδες εμπλουτίζει τη σειρά «Η πρώτη μου ιστορία» που καλύπτει ένα ευρύ φάσμα της ελληνικής ιστορίας από την Αρχαιότητα ως το Βυζάντιο και το Έπος του ΄40.
Για παιδιά ηλικίας 5+ ετών.

Δείτε όλα τα βιβλία της σειράς εδώ.

Ο ΛΥΚΟΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΟΥΠΕΡ-ΗΡΩΑΣ
Κείμενο: Orianne Lallemand
Εικονογράφηση: Eléonore Thuillier
Σχήμα: 21Χ21, Σελίδες: 40,
Σκληρό εξώφυλλο, Τιμή: 6,99 €

Σήμερα ο λύκος Ζαχαρίας έχει μια σούπερ ιδέα: Κι αν γινόταν σούπερ- ήρωας; Ράβει μια σούπερ-στολή και... να τος, μεταμορφώνεται σε Σούπερ-Έξτρα-Λύκμαν! Το μόνο που του μένει πια είναι να βρει κάποιον για να σώσει... Εύκολο; Όχι βέβαια, όταν κάποιος είναι σούπερ-αδέξιος! Ο αγαπημένος ήρωας Λύκος Ζαχαρίας -που έχει συνδέσει το όνομα του με ένα σωρό ευτράπελα- επιστρέφει με μία νέα, ξεκαρδιστική περιπέτεια.
Για παιδιά ηλικίας 3+ ετών.

Δείτε όλα τα βιβλία της σειράς «Λύκος Ζαχαρίας» εδώ.

Αν θέλετε να ΜΗ λαμβάνετε αυτό το newsletter, πατήστε ΕΔΩ. ή στείλτε e-mail στο selides@epbooks.gr Σύμφωνα με το Νόμο 2472/97 το e-mail αυτό σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί spam διότι περιέχει τα στοιχεία του αποστολέα και δυνατότητα διαγραφής από τη λίστα παραληπτών.

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ, Καποδιστρίου 9, 14452 Μεταμόρφωση Αττικής, Τηλ.: 210-2816134, fax: 210-2817127