Δείτε όλα τα βιβλία ενηλίκων

Δείτε όλα τα παιδικά βιβλία

Εκδηλώσεις

Αγαπητοί μας φίλοι,

Ο Mark Twain είχε δηλώσει κάποτε πως ‘’Την άνοιξη, έχω μετρήσει 136 διαφορετικά είδη καιρού μέσα σε 24 ώρες’’. Πολύμορφη εποχή η άνοιξη, πολύπλευρη και η εκδοτική λίστα του μήνα Απριλίου με μια νέα σειρά βιβλίων με κείμενα του προαναφερόμενου, και άλλων σημαντικών συγγραφέων, με ένα ιστορικό βιβλίο πολιτικής σκέψης που είναι πιο επίκαιρο από ποτέ, με νέους τίτλους νεανικής λογοτεχνίας με σημαντικά μηνύματα για τους νεαρούς αναγνώστες, με νέα εικονογραφημένα βιβλία και με νέες περιπέτειες των αγαπημένων παιδικών χαρακτήρων, Τόμας το Τρενάκι και Μικρό μου Πόνυ.
Περισσότερες πληροφορίες για τα βιβλία και τις εκδηλώσεις μας μπορείτε να βρείτε στο site αλλά και στο παιδικό blog μας. Για πιο άμεση ενημέρωση μπορείτε να μας βρείτε στο Facebook και στο twitter.

Μικρά Διαχρονικά

Η σειρά Μικρά Διαχρονικά φέρνει στις βιβλιοθήκες μας σημαντικά κείμενα μεγάλων στοχαστών, πρωτοπόρων, ριζοσπαστών και οραματιστών που οι ιδέες τους συγκλόνισαν τις κοινωνίες, αναστάτωσαν τα πολιτισμικά δεδομένα της εποχής τους και διαμόρφωσαν τον κόσμο όπως τον ζούμε σήμερα. Τη σειρά διευθύνει η κριτικός λογοτεχνίας και μεταφράστρια Κατερίνα Σχινά.

ΝΥΧΤΕΡΙΝΟΙ ΠΕΡΙΠΑΤΟΙ
Charles Dickens
Μετάφραση: Ιάσων Καραχάλιος
Σχήμα: 11Χ18, Σελίδες: 144,
Μαλακό εξώφυλλο, Τιμή: 7,99€

Μια γοητευτική και άκρως αποκαλυπτική περιπλάνηση του Τσαρλς Ντίκενς στο Λονδίνο των μέσων του 19ου αιώνα, μέσα από τα δημοσιογραφικά του κείμενα. Συναντήσεις με άστεγους, μέθυσους, μικροπαραβάτες και προλετάριους στα έσχατα στάδια της ένδειας, αναμνήσεις της παιδικής ηλικίας, στοχασμοί και οξεία κοινωνική παρατήρηση συνθέτουν ένα εξαιρετικά ζωντανό πορτρέτο ενός μοναχικού, ευάλωτου και βαθιά ανθρώπινου συγγραφέα, και συνάμα την εικόνα ενός συναρπαστικού, ερεβώδους Λονδίνου.

ΤΥΡΑΝΝΩΝ ΜΟΝΟΛΟΓΟΙ
Mark Twain
Μετάφραση: Νάσος Ταρκαζίκης
Σχήμα: 11Χ18, Σελίδες: 96,
Μαλακό εξώφυλλο, Τιμή: 7,99€

Το βιβλίο περιλαμβάνει δύο μνημειώδη έργα πολιτικής σάτιρας από τον κοινωνικά ευαίσθητο Αμερικανό συγγραφέα που στιγμάτισε τα τέλη 19ου και τις αρχές του 20ου αιώνα. Στο πρώτο, τον «Μονόλογο του Βασιλιά Λεοπόλδου», ο Μαρκ Τουέιν καταγγέλλει την εγκληματική διακυβέρνηση του Βασιλιά Λεοπόλδου Β' του Βελγίου στο Κονγκό. Στο δεύτερο, «Τον Μονόλογο του Τσάρου», ειρωνεύεται τον αδύναμο Τσάρο της Ρωσίας Νικόλαο Β', ο οποίος, έχοντας μόλις πνίξει στο αίμα μια ειρηνική διαδήλωση έξω από τα Χειμερινά Ανάκτορα, νιώθει την εξουσία του να κλονίζεται και αναζητεί στήριγμα στα εμβλήματα του αξιώματός του.

ΤΟ ΕΒΡΑΪΚΟ ΚΡΑΤΟΣ
Theodor Herzl
Μετάφραση: Ελένη Λούση
Σχήμα: 11Χ18, Σελίδες: 144,
Μαλακό εξώφυλλο, Τιμή: 7,99€

Το έργο δημοσιεύτηκε το 1896, επηρεάζοντας τα μέγιστα την πολιτική σκέψη της εποχής και οδήγησε στην δημιουργία του κράτους του Ισραήλ. Ο συγγραφέας ήταν απολύτως πεπεισμένος ότι οι προσπάθειες αφομοίωσης των Εβραίων στις ευρωπαϊκές κοινωνίες ήταν μάταιες. Θεωρούσε ότι οι επικρατούσες βαθύτατες προκαταλήψεις καταδίκαζαν τον Εβραίο διαχρονικά στην θέση του εξοβελιστέου παρείσακτου, και προέβλεπε ότι το μέλλον θα επέσυρε περισσότερα δεινά για τους ομοθρήσκους του – πρόβλεψη που επιβεβαιώθηκε δραματικά με το Ολοκαύτωμα.

ΠΕΡΙ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΛΕΞΕΩΝ
John Locke
Μετάφραση: Άννα Δαμιανίδη
Σχήμα: 11Χ18, Σελίδες: 96,
Μαλακό εξώφυλλο, Τιμή: 7,99€

Ο Τζον Λοκ, από τους πιο σημαντικούς στοχαστές του Διαφωτισμού και πατέρας του κλασικού φιλελευθερισμού, ανέπτυξε στο συγκεκριμένο έργο τη θεώρηση του ότι η γλώσσα είναι το όργανο κάθε ανθρώπινης κοινωνικής αλληλεπίδρασης και ως εκ τούτου υπηρετεί τις πρακτικές ανάγκες της ανθρώπινης ζωής. Δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην κακή χρήση, την κατάχρηση ή και την κακοποίηση των λέξεων, ο Λοκ εγκαλεί όσους φιλοσόφους επινοούν νέες λέξεις χωρίς ξεκάθαρο νόημα και επικρίνει τη χρήση λέξεων που δεν είναι συνδεδεμένες με καθαρές ιδέες ή αλλοιώνουν το νόημά τους.

Αιχμάλωτη Σκέψη

ΑΙΧΜΑΛΩΤΗ ΣΚΕΨΗ
Czesław Miłosz
Μετάφραση: Ανδρέας Παππάς
Σχήμα: 14,5Χ20,5, Σελίδες: 304,
Μαλακό εξώφυλλο, Τιμή: 16,99€

Γραμμένο το 1951 στο Παρίσι τους πρώτους μήνες της αυτοεξορίας στη Δύση του βραβευμένου με Νόμπελ Λογοτεχνίας Πολωνού συγγραφέα, Τσέσλαβ Μίλος, το βιβλίο αποτελεί μια από τις πιο οξυδερκείς και διεισδυτικές προσεγγίσεις του σταλινισμού. Σήμερα, η Αιχμάλωτη σκέψη θεωρείται ένα από τα µείζονα έργα καταδίκης των ολοκληρωτικών καθεστώτων αφού ρίχνει άπλετο φως στον τρόπο µε τον οποίο κατορθώνουν να επιβάλλουν την απόλυτη κυριαρχία τους στη σκέψη των πολιτών, και των διανοουμένων ειδικότερα, επιστρατεύοντας άλλα μέσα, πέρα από την τρομοκράτηση και τη βία.
 
Μάθετε περισσότερα για τη ζωή και το έργο του βραβευμένου με Νόμπελ Λογοτεχνίας συγγραφέα-ποιητή Τσέσλαβ Μίλος, κάνοντας κλικ ΕΔΩ

Παιδική & Εφηβική Λογοτεχνία

ΛΕΞΕΙΣ ΠΟΥ ΠΟΝΑΝΕ
Abby Cooper
Μετάφραση: Χαρά Γιαννακοπούλου
Σχήμα: 14Χ20,5, Σελίδες: 272,
Μαλακό εξώφυλλο, Τιμή: 13,99 €
Λογοτεχνία για παιδιά ηλικίας 10+ ετών

Αυτή είναι η ιστορία της 11χρονης Ελίζ που εξαιτίας μιας σπάνιας ασθένειας, βλέπει, και κυρίως νιώθει, όλες τις λέξεις που τη χαρακτηρίζουν, να χαράσσονται πάνω στην επιδερμίδα της. Οι θετικοί χαρακτηρισμοί της προκαλούν μια ανακουφιστική αίσθηση ζεστασιάς, οι αρνητικοί όμως της προξενούν έντονη φαγούρα. Η Ελίζ έχει μάθει να ζει με τη συγκεκριμένη ασθένεια, τι θα γίνει όμως όταν ξεκινήσει το γυμνάσιο; Τι θα είναι πιο σκληρό, το νέο περιβάλλον ή οι χαρακτηρισμοί που χρησιμοποιεί η ίδια για τον εαυτό της;
«Οι Λέξεις που πονάνε» είναι ένα νεανικό μυθιστόρημα που περνά μηνύματα ενάντια στο bullying, αλλά πρωτίστως αγγίζει με έναν ευαίσθητο, εστιασμένο και συνάμα απαλό τρόπο, το ζήτημα της μειωμένης αυτό-αποδοχής, που ειδικά κατά τη διάρκεια της προ-εφηβείας και εφηβείας λαμβάνει γιγάντιες διαστάσεις.

Ο ΕΛΕΦΑΝΤΑΣ ΤΗΣ ΕΡΙΚΑΣ
Sylvia Bishop
Εικονογράφηση: Ashley King
Μετάφραση: Αργυρώ Πιπίνη
Σχήμα: 16,5x23,5, Σελίδες: 176,
Μαλακό εξώφυλλο, Τιμή: 9,99€
Λογοτεχνία για παιδιά ηλικίας 8+ ετών

Ξημερώνοντας τα δέκατα γενέθλιά της, το τελευταίο πράγμα που περιμένει η Έρικα, είναι να βρει στο κατώφλι της έναν πολύ μπερδεμένο...ελέφαντα! Έτσι, ξεκινάει μια απίθανη φιλία. Μπορεί όμως ένα μικρό κορίτσι, όσο πρακτικό μυαλό και αν διαθέτει, και ένας αρκετά μεγάλος ελέφαντας να μάθουν να ζουν μαζί σε ένα σπίτι; Ειδικά όταν ο ιδιοκτήτης του ζωολογικού κήπου έχει άλλα σχέδια...
Μέσα από αυτή τη γλυκιά και γεμάτη ανατροπές περιπέτεια, η Έρικα θα κληθεί να απαντήσει σε πολλά ερωτήματα και κάθε απάντηση θα αποτελέσει ένα πολύτιμο μάθημα ζωής για εκείνη.

Εικονογραφημένα Βιβλία για Παιδιά

ΝΩΝΤΑΣ Ο ΤΥΦΛΟΠΟΝΤΙΚΑΣ
Κείμενο & Εικονογράφηση: Antoon Krings
Μετάφραση: Φίλιππος Μανδηλαράς
Σχήμα: 19Χ19, Σελίδες: 32,
Σκληρό εξώφυλλο, Τιμή: 6,50 €

Ο Νώντας Ο Τυφλοπόντικας κατοικεί μαζί με άλλα ζωάκια στο λαχανόκηπο και είναι ο πιο τυχερός από όλους αφού βγαίνει νύχτα από τη φωλιά του και βρίσκει λιχουδιές όπως φράουλες και μήλα. Εμπόδιο στις νυχτερινές, γευστικές εξορμήσεις του Νώντα, στέκεται ο Μάνος ο Νάνος που δηλώνει πως όλα τα φρούτα του λαχανόκηπου είναι δικά του! Η χειμερία νάρκη ξεκινά και ο Νώντας πεινάει πολύ, θα κατορθώσει να μαζέψει καρπούς και να δώσει ένα μάθημα στον Μάνο το Νάνο;
 
Άλλη μια τρυφερή ιστορία στη σειρά «Τα Ζουζουνάκια», η οποία απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής ηλικίας που λατρεύουν τα ζωάκια! Μέσα από τις ιστορίες των βιβλίων τα παιδιά μαθαίνουν να κάνουν φίλους και να ζουν αρμονικά με όλους.
Για παιδιά ηλικίας 3+ ετών

Δείτε ΕΔΩ όλα τα βιβλία της σειράς «Τα Ζουζουνάκια»

ΤΟ ΒΡΗΚΑ! Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΦΕΥΡΕΣΗ
Θοδωρής Παπαϊωάννου
Εικονογράφηση: Μυρτώ Δεληβοριά
Σχήμα: 21Χ29, Σελίδες: 32,
Σκληρό εξώφυλλο, Τιμή: 11,99 €

Ο Μάξιμος Φλου έχει κάνει ένα σωρό – όχι και τόσο χρήσιμες εφευρέσεις – ωστόσο η μεγάλη του φιλοδοξία είναι να δημιουργήσει τη μηχανή που θα βρίσκει ό,τι έχει χαθεί! Φιλοδοξία, αλλά και καημός, αφού ο ήρωας του βιβλίου είναι μονίμως αφηρημένος και περνά ώρες ατελείωτες μέσα σε ένα σπίτι όπου επικρατεί χάος! Μια μέρα που ο Μάξιμος Φλου βρίσκεται, ως συνήθως, κλεισμένος στη σοφίτα, τελείως απροσδόκητα αρχίζει να αναφωνεί αλλεπάλληλα «ΤΟ ΒΡΗΚΑ!»
Ο σκύλος του Μέρφι προσπαθεί εναγωνίως να ανοίξει την κλειδωμένη πόρτα της σοφίτας προκειμένου να διαπιστώσει τι είναι αυτό που επιτέλους βρήκε ο ιδιοκτήτης του…
Μια αστεία ιστορία που έχει σκοπό να μάθει στους μικρούς αναγνώστες (και να θυμίσει στους μεγάλους) πως συχνά αυτό που ψάχνουμε με πάθος, το έχουμε ήδη βρει!
Για παιδιά ηλικίας 4+ ετών

ΣΤΑΣΟΥ ΣΤΟ ΜΠΟΙ ΣΟΥ
Σοφία Τσιάμη
Εικονογράφηση: Σάντρα Ελευθερίου
Σχήμα: 21Χ29, Σελίδες: 32,
Σκληρό εξώφυλλο, Τιμή: 11,99 €

Το βιβλίο «Στάσου στο μπόι σου» έχει πρωταγωνίστριες δύο γειτόνισσες: την κυρία Ψηλή, που είναι πολύ ψηλή και λεπτή και την κυρία Κοντή, που είναι πολύ κοντή και στρουμπουλή. Αλλά η εμφάνιση δεν είναι το μόνο στοιχείο που τις διαφοροποιεί.
Όταν κάνει ζέστη η κυρία Ψηλή πίνει λεμονάδα ενώ η κυρία Κοντή προτιμά τη βυσσινάδα. Ακόμα και στα κατοικίδια έχουν διαφορετικές προτιμήσεις αφού η κυρία Ψηλή έχει μια γάτα χνουδωτή και η κυρία Κοντή έχει ένα σκύλο μαλλιαρό. Σαν το σκύλο με τη γάτα τσακώνονται κι αυτές αφού δεν έχουν τίποτα κοινό!
Ή μήπως όχι; Γιατί όταν μια μέρα έρχεται το τσίρκο στην πόλη, όλα αλλάζουν!
Για παιδιά ηλικίας 4+ ετών

Αστείες Ιστορίες - Νέα Σειρά

Η ΑΓΕΛΑΔΑ ΒΟΥΝΟ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ Σταματούλα Τσιαντή
Εικονογράφηση: Γιώργος Σγουρός
Σχήμα: 17Χ42, Σελίδες: 48,
Σκληρό εξώφυλλο, Τιμή: 9,99 €

Μια αγελάδα που μεγάλωσε τόσο πολύ που έγινε βουνό με ένα απέραντο δάσος πάνω της. Ένας καλοσυνάτος αγρότης βλέπει την τύχη του να αλλάζει όταν μια μέρα η στριμμένη γυναίκα του πέφτει στο πηγάδι και ζητά τη βοήθεια ενός βατράχου με τα πιο απρόσμενα αποτελέσματα. Ένας κόκορας μπαίνει σε μια βάρκα προσπαθώντας να ξεφύγει από έναν αετό που τον κυνηγά αλλά ο ποντικός που βρισκόταν ήδη εκεί τον περνά για τον καπετάνιο. Άλλο που δεν ήθελε ο κόκορας να κάνει τον πονηρό μέχρι τη στιγμή που βρίσκει τον δάσκαλό του… Αυτές κι άλλες ευφάνταστες ιστορίες με ήρωες ανθρώπους και ζώα που στο τέλος σίγουρα έχουν κάτι να διδάξουν στους μικρούς αναγνώστες…
Για παιδιά ηλικίας 6+ ετών

9 ΤΡΕΛΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Ursula Wölfel 
Εικονογράφηση: Μιχάλης Καζάζης
Σχήμα: 17Χ24, Σελίδες: 48,
Σκληρό εξώφυλλο, Τιμή: 9,99 €

Αυτοτελείς, τρελούτσικες και παράξενες ιστορίες που σίγουρα θα προκαλέσουν το γέλιο σε όποιον τις διαβάσει από μια διάσημη συγγραφέα που έχει υπάρξει 3 φορές υποψήφια για το βραβείο παιδικής λογοτεχνίας Hans Christian Andersen. Σε μια ιστορία θα συναντήσετε τη σούπερ νοικοκυρά, σε άλλη θα μάθετε για τη μυστήρια περιμενομηχανή και σε άλλη για τη μόδα των χορταρένιων μαλλιών! Διασκεδάστε άφοβα!
Για παιδιά ηλικίας 6+ ετών   

ΜΠΟΥΡΔΕΣ
Edward Lear
Απόδοση: Αντώνης Παπαθεοδούλου
Σχήμα: 17Χ24, Σελίδες: 48,
Σκληρό εξώφυλλο, Τιμή: 7,99 €

Ο Εδουάρδος Ληρ εξέδωσε το βιβλίο «Μπούρδες» το 1846 σε μια εποχή που όλα τα παιδικά βιβλία έλεγαν στους μικρούς αναγνώστες τι έπρεπε να κάνουν και τι όχι, πως πρέπει να φέρονται και πως όχι. Έτσι, ο Ληρ σκαρφίστηκε μια συλλογή από Λιμερικ, δηλαδή από μικρά πεντάστιχα ποιήματα που αφηγούνται αστείες, εξωπραγματικές μπουρδοιστορίες με ήρωες μεγάλους που κάνουν τα πιο παράξενα και γελοία πράγματα. Γρήγορα τα παιδιά διασκέδαζαν τρομερά με τα Λίμερικ και στη συνέχεια τα ακολούθησαν και οι μεγάλοι οι οποίοι ξεπερνώντας τη γνωστή τους σοβαροφάνεια, αγάπησαν το έργο του Ληρ.
 Ένα διαχρονικό έργο για παιδιά όλων των ηλικιών.

Αγαπημένοι Παιδικoί Ήρωες

ΤΟΜΑΣ ΤΟ ΤΡΕΝΑΚΙ: Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΓΩΝΑΣ
Σχήμα: 22Χ22, Σελίδες: 24,
Μαλακό εξώφυλλο, Τιμή: 3,99 €

Η Μεγάλη Σιδηροδρομική Έκθεση ξεκινά στην ενδοχώρα και ο Τόμας θέλει τόσο πολύ να βρεθεί εκεί και να λάβει μέρος στον μεγάλο αγώνα! Θα τα καταφέρει άραγε; Μια νέα περιπέτεια ξεκινά για τον Τόμας το Τρενάκι που στην πορεία της θα κάνει καινούργιους φίλους ενώ θα καταλάβει ότι το να είναι απλώς ο εαυτός του, είναι υπέροχο!
Για παιδιά ηλικίας 3+ ετών

ΤΟΜΑΣ ΚΑΙ ΤΖΕΡΕΜΙ: ΜΙΑ ΑΠΙΘΑΝΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ
Σχήμα: 22Χ22, Σελίδες: 24,
Μαλακό εξώφυλλο, Τιμή: 3,99 €

Η μέρα του καλοκαιρινού πικ νικ ξεκινά και στο νησί του Σόντορ προσγειώνεται ο Τζέρεμι το αεροπλανάκι. Ο Τόμας ζήλευε τον Τζέρεμι που δεν αναγκαζόταν να σταματά σε σηματοδότες και μπορούσε να βλέπει όλο το νησί από ψηλά, τι θα γίνει όμως όταν ξεσπά μια ξαφνική καταιγίδα; Μήπως μια συνεργασία ανάμεσα στον Τόμας και τον Τζέρεμι θα δώσει τη λύση;
Για παιδιά ηλικίας 3+ ετών

ΜΙΚΡΟ ΜΟΥ ΠΟΝΥ – ΖΗΤΩ Η ΑΝΟΙΞΗ
Ιστορίες με αυτοκόλλητα
Σχήμα: 20Χ20, Σελίδες: 24 + 1 σαλόνι αυτοκόλλητα,
Μαλακό εξώφυλλο, Τιμή: 4,20 €

Οι ετοιμασίες για τον ερχομό της άνοιξης είναι μια υπόθεση πολύ σημαντική για τα μικρά μου πόνυ. Τόσο σημαντική, που φέρνει γκρίνια και τσακωμούς... Ευτυχώς που η Τουάιλαϊτ αναλαμβάνει να τους οργανώσει όλους, και έτσι όλα τα πόνυ θα συνεργαστούν αρμονικά!
Για παιδιά ηλικίας 3+ ετών

ΜΙΚΡΟ ΜΟΥ ΠΟΝΥ – ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΞΕΚΙΝΑ
Ιστορίες με αυτοκόλλητα
Σχήμα: 20Χ20, Σελίδες: 24 + 1 σαλόνι αυτοκόλλητα,
Μαλακό εξώφυλλο, Τιμή: 4,20 €

Πρώτη μέρα στο σχολείο και τα πόνυ βιάζονται να πετύχουν τους στόχους τους. Μόνο που με τον ενθουσιασμό τους, στεναχωρούν τους φίλους τους... Μόλις όμως ζητήσουν συγγνώμη, η νέα σχολική χρονιά ξεκινά με χαρά!
Για παιδιά ηλικίας 3+ ετών

Αν θέλετε να ΜΗ λαμβάνετε αυτό το newsletter, πατήστε ΕΔΩ. ή στείλτε e-mail στο selides@epbooks.gr Σύμφωνα με το Νόμο 2472/97 το e-mail αυτό σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί spam διότι περιέχει τα στοιχεία του αποστολέα και δυνατότητα διαγραφής από τη λίστα παραληπτών.

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ, Καποδιστρίου 9, 14452 Μεταμόρφωση Αττικής, Τηλ.: 210-2816134, fax: 210-2817127