Δείτε όλα τα βιβλία ενηλίκων

Δείτε όλα τα παιδικά βιβλία

Εκδηλώσεις

Αγαπητοί μας φίλοι,

Ο Μάρτιος μόλις έφτασε και μαζί του θα φέρει το ξεκίνημα της άνοιξης μετά από έναν αληθινό χειμώνα! Μέχρι τότε, σας προτείνουμε να επισκεφθείτε το αγαπημένο σας βιβλιοπωλείο και να αναζητήσετε τις νέες μας εκδόσεις που σας περιμένουν εκεί. Τα νέα μας βιβλία μπορείτε να τα δείτε αναλυτικά παρακάτω.
Περισσότερες πληροφορίες για τα βιβλία και τις εκδηλώσεις μας μπορείτε να βρείτε στο site αλλά και στο παιδικό blog μας. Για πιο άμεση ενημέρωση μπορείτε να μας βρείτε στο Facebook και στο twitter.

Ένα Τελευταίο Γράμμα - Διεθνές Βραβείο Compostella

ΕΝΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΓΡΑΜΜΑ
Αντώνης Παπαθεοδούλου
Εικονογράφηση: Ίρις Σαμαρτζή
Σχήμα: 24Χ18, Σελίδες: 48,
Σκληρό εξώφυλλο, Τιμή: 10,99 €

Κάποτε δεν υπήρχε ούτε τηλέφωνο, ούτε ηλεκτρονικό ταχυδρομείο και όλα τα νέα ταξίδευαν με τα πόδια… ενός ταχυδρόμου! Ενός ταχυδρόμου όπως ο κύριος Κώστας, που για πολλά χρόνια μετέφερε γράμματα κι επιστολές ακόμα και στο πιο μακρινό σημείο του νησιού του, αφού εκείνος ήταν ο μοναδικός του ταχυδρόμος. Όμως ο καιρός περνά γρήγορα, κι έφτασε η τελευταία μέρα που θα πήγαινε στη δουλειά του ο κύριος Κώστας... Είχε να παραδώσει ένα τελευταίο γράμμα...
Ο συγγραφέας Αντώνης Παπαθεοδούλου και η εικονογράφος Ίρις Σαμαρτζή, πολυβραβευμένοι και οι δύο, δημιούργησαν ένα μοναδικό παραμύθι για τα νέα, τις ιστορίες, τα αντίο, τα ευχαριστώ και όλα όσα θέλουμε να μοιραζόμαστε με τους άλλους, μέσα από γράμματα ή και χωρίς αυτά. Το βιβλίο κέρδισε το Διεθνές Βραβείο Εικονογραφημένου βιβλίου Compostela ανάμεσα σε 240 έργα από 24 χώρες της Ευρώπης, της Αμερικής και της Ασίας. Η επιτροπή βράβευσης σημείωσε, μεταξύ άλλων: “Η ισορροπία ανάμεσα στο κείμενο και την εικονογράφηση δημιουργεί ένα αρμονικό σύνολο, και η συνοχή της αφήγησης εκπέμπει αισιοδοξία και τρυφερότητα. H αισθητική προσέγγιση αναδεικνύει την πλαστική σύνθεση που κυριαρχείται από γραμμές και κολάζ και μας μεταφέρει σε ένα υποβλητικό, νησιωτικό μεσογειακό τοπίο”. Το βιβλίο κυκλοφορεί και σε όλες τις γλώσσες της Ιβηρικής Χερσονήσου (ισπανικά, πορτογαλικά, καταλανικά, βασκικά, γαλικιανά).
Για παιδιά ηλικίας 5+ ετών

Ταξίδια στη Μυθολογία

Μαρία Αγγελίδου
Εικονογράφηση: Ίρις Σαμαρτζή

Σχήμα: 14,5Χ20,5, Σελίδες: 64,
Σκληρό εξώφυλλο, Τιμή: 9,99 €

Οι μύθοι ιστορούνε το Άγνωστο, ξέρουν αυτό που ποτέ δεν θα μάθουμε, έχουν λόγια και πρόσωπα για τους θεούς και τους ήρωες που έχουμε μέσα μας. Οι μύθοι είναι ποτάμια αιώνια κι οι ιστορίες τους κυλάνε μέσα από τα τοπία του Χρόνου. Κατηφορίζουν πλαγιές, σκάβουν βουνά, γκρεμίζονται από ψηλά τις νύχτες και σκαρφαλώνουν τις μέρες, διασχίζουν κάμπους απέραντους. Διασχίζουν εποχές. Διασχίζουν ζωές.

Η σειρά Ταξίδια στη Μυθολογία είναι η ιδανική πρόταση για να αποκτήσουν τα παιδιά τις βασικές γνώσεις ελληνικής μυθολογίας και παράλληλα αποτελεί μία χρηστική επιλογή για τους εκπαιδευτικούς. Το κείμενο, γραμμένο με το ξεχωριστό ύφος της πολυβραβευμένης Μαρίας Αγγελίδου, πλαισιώνεται αρμονικά από την εκπληκτική εικονογράφηση της επίσης πολυβραβευμένης Ίριδας Σαμαρτζή.
Για παιδιά ηλικίας 7+ ετών.

ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΣΤΟΥ ΗΡΩΕΣ
Οι ήρωες τα βάζουν με θεούς και δαίμονες, με θηρία και τέρατα, με τον κόσμο όλο. Οι ήρωες ταξιδεύουν στον Πάνω και στον Κάτω Κόσμο. Οι ήρωες κινδυνεύουν. Μπορεί ν’ αργήσουν, αλλά γυρίζουν πάντα πίσω.

ΚΑΤΟΡΘΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΘΑΥΜΑΤΑ
Κατόρθωμα είναι ο κόσμος, Κατόρθωμα και θαύμα. Κατορθώματα των θεών ο πλούτος κι ο έρωτας. Κατορθώματα των Ανθρώπων η αγάπη και το σωστό και το λάθος. Κατορθώματα, αλλά και θαύματα. Αίνιγμα, τέλος, αίνιγμα μεγάλο η ζωή.

ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΘΕΟΥΣ ΣΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ
Όταν οι θεοί κι οι άνθρωποι ξεκίνησαν να δουλεύουν, οι περισσότεροι έγιναν Κυνηγοί, κάποιοι λίγοι Γιατροί, μερικοί Κλέφτες, δυο τρεις Πολυμήχανοι, πέντε έξι Όμορφοι. Και όλοι Ήρωες.

Η ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
Στην αρχή του κόσμου ο Χρόνος ήταν απέραντος και πανταχού παρών. Μαζί του η Γη με το βάρος της, το Νερό με τη δύναμή του, η Φωτιά με τη σοφία της, ο Αέρας με την ξενοιασιά του. Και η Αλήθεια, με τη λύπη και με τη χαρά της.

Ιστορίες με τη Λιλίκα

Gilbert Delahaye
Εικονογράφηση: Marcel Marlier
Σχήμα: 21Χ29, Σελίδες: 64,
Σκληρό εξώφυλλο, Τιμή: 13,99 €

Σχεδόν 60 χρόνια μετά την κυκλοφορία της πρώτης ιστορίας της στα ελληνικά, η Λιλίκα επιστρέφει σε νέες συλλεκτικές εκδόσεις! Η νοσταλγική εικονογράφηση συνδυάζεται με τις τόσο οικείες στα παιδιά ιστορίες της Λιλίκας, δημιουργώντας βιβλία που αψηφούν τον χρόνο και παραμένουν ολόδροσα, χαριτωμένα και συναρπαστικά.
Για παιδιά ηλικίας 4+ ετών.

ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΜΕ ΤΗ ΛΙΛΙΚΑ
Τόμος 1

Περιλαμβάνει τις ιστορίες: Η Λιλίκα στη θάλασσα, Η Λιλίκα μαθαίνει χορό και Η Λιλίκα μαθαίνει ποδήλατο.

ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΜΕ ΤΗ ΛΙΛΙΚΑ
Τόμος 2

 Περιλαμβάνει τις ιστορίες: Τα γενέθλια της Λιλίκας, Η Λιλίκα είναι άρρωστη και Η Λιλίκα μαθαίνει να κολυμπάει.

Εικονογραφημένα Βιβλία για Παιδιά

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΛΥΚΑΚΙ ΦΡΟΝΤΙΖΕΙ ΤΟ ΔΑΣΟΣ
Κείμενο – Εικονογράφηση: Antoon Krings
Απόδοση: Φίλιππος Μανδηλαράς
Σχήμα: 19Χ19, Σελίδες: 32,
Σκληρό εξώφυλλο, Τιμή: 6,50 €

Τα λυκάκια αποφάσισαν να καθαρίσουν το δάσος από τα σκουπίδια που αφήνουν πίσω τους οι άνθρωποι! Όταν το μικρό λυκάκι και η μικρή λύκαινα φτάνουν στον σκουπιδότοπο για να αφήσουν εκεί όλα τα σκουπίδια που μάζεψαν, βρίσκονται μπροστά σε μερικές πολύ ευχάριστες εκπλήξεις…
Η νέα ιστορία με το μικρό λυκάκι θα βοηθήσει τα παιδιά να αναπτύξουν οικολογική συνείδηση και σεβασμό για το φυσικό περιβάλλον.
Δείτε και τις υπόλοιπες ιστορίες με το μικρό λυκάκι πατώντας ΕΔΩ
Για παιδιά ηλικίας 3+ ετών

Η ΚΥΡΙΑ ΑΙΦΕΛ
Alice Brière-Haquet
Εικονογράφηση: Csil
Απόδοση: Αργυρώ Πιπίνη

Σχήμα: 20Χ30, Σελίδες: 32,
Σκληρό εξώφυλλο, Τιμή: 11,99 €

Ο Άιφελ είναι ένας μηχανικός ευτυχισμένος, νέος, γοητευτικός κι ερωτευμένος. Που για την Κάτια, την όμορφή του αγαπημένη, ξέρει το αδύνατον να περιμένει. Γιατί ακόμα κι όσοι εκεί δεν έχουν ζήσει, ξέρουν πως υπάρχουν και γκρίζες μέρες στο Παρίσι..

Ο Πύργος του Άιφελ στο Παρίσι κατασκευάστηκε το 1889 από το μηχανικό Γουστάβο Άιφελ με σκοπό να αποτελέσει την κεντρική είσοδο της έκθεσης Universell. Με την πάροδο των χρόνων έγινε σήμα κατατεθέν μιας πόλης που είναι συνώνυμο του ρομαντισμού και της αγάπης. Άραγε μπορεί να κατασκευάστηκε και ο Πύργος του Άιφελ εξαιτίας μιας αγάπης; Αυτή τη φανταστική εκδοχή αφηγείται στο τρυφερό της παραμύθι η Alice Briere Haquet και μας συστήνει την κυρία Άιφελ -την όμορφη Κάτια με την κλονισμένη υγεία - και τον αγαπημένο της, τον νεαρό μηχανικό Άιφελ, που έφτιαξε για χάρη της έναν πανύψηλο σιδερένιο πύργο στην καρδιά του Παρισιού…
Για παιδιά ηλικίας 4+ ετών

Τομ Γκεϊτς

ΜΕ ΛΙΓΗ ΤΥΧΗ
Κείμενο & Σκίτσα: Liz Pichon
Μετάφραση: Χαρά Γιαννακοπούλου
Σχήμα: 14Χ20,5, Σελίδες: 272,
Μαλακό εξώφυλλο, Τιμή: 10,99 €

Το έβδομο βιβλίο με πρωταγωνιστή τον Τομ Γκέιτς είναι γεγονός! Για να δούμε τι λέει ο Τομ για αυτό… “Ο μπαμπάς θέλει να φτιάξουμε ΧΑΡΤΑΕΤΟ για να βγω και λίγο έξω να πάρω καθαρό αέρα, όπως λέει. Πολύ θα μου άρεσε ο καθαρός αέρας αν είχαμε ένα σκυλάκι. Αλλά δεν υπάρχει περίπτωση γιατί η Ντίλια έχει «αλλεργία» στα σκυλιά (κι εγώ έχω αλλεργία στην Ντίλια). Μαζί με τον Ντέρεκ και τον Νόρμαν έχουμε να ρίξουμε πολλή δουλειά στις πρόβες με το συγκρότημα για το μεγάλο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ του περιοδικού ROCK. Εντάξει, έχουμε ΠΟΛΥ χρόνο μπροστά μας – οπότε δε με πιάνει ΠΑΝΙΚΟΣ. (ακόμα)”.

Οι περιπέτειες του Τομ Γκέιτς έχουν ξεπεράσει τα 2,5 εκατομμύρια αντίτυπα σε πωλήσεις παγκοσμίως, χαρίζοντας άπειρες στιγμές γέλιου και διασκέδασης σε χιλιάδες παιδιά.
Δείτε ΕΔΩ όλα τα βιβλία της σειράς!
Για παιδιά ηλικίας 9+ ετών

Μικρές Εισαγωγές

Η σειρά ΜΙΚΡΕΣ ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ περιλαμβάνει βιβλία αναφοράς, γραμμένα από ειδικούς, τα οποία δίνουν έγκυρη και εις βάθος πληροφόρηση για θέματα άμεσου ενδιαφέροντος. Απλή αλλά όχι απλουστευτική, επιστημονική αλλά όχι απροσπέλαστη, σύντομη αλλά και πλήρης, η σειρά προσφέρει στον σύγχρονο αναγνώστη τα κλειδιά ώστε να κατανοήσει σε βάθος τον πολύπλοκο και μεταβαλλόμενο κόσμο μας. Διευθυντής της σειράς είναι ο δημοσιογράφος και οικονομικός αναλυτής Μπάμπης Παπαδημητρίου.
Σχήμα: 13Χ20,5, Σελίδες: 312, Τιμή: 10,99 €

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟΣ
Αριστείδης Χατζής

Η φιλελεύθερη προσέγγιση στην πολιτική, τις κοινωνικές σχέσεις και την οικονομία ξεχωρίζει επειδή δίνει προτεραιότητα στην ελεύθερη επιλογή. Οι μεγάλοι φιλελεύθεροι διανοητές, οι οποίοι εμπέδωσαν και διέδωσαν αυτή τη σχολή σκέψης, θέλησαν το άτομο να είναι ελεύθερο όταν πρόκειται να ασκήσει το δικαίωμα επιλογής. Η παρούσα εισαγωγή στις αρχές του φιλελευθερισμού παρουσιάζει τις βασικές αρχές και ιδέες – ανοχή, αυτοκτησία, κράτος δικαίου και δικαιώματα – όπως καθοριστικά επηρέασαν τις σύγχρονες συνταγματικές δημοκρατίες. Η έκδοση συνοδεύεται από Γραφήματα & Πίνακες.

ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ
Εμμανουέλα Δούση

 Ανεβαίνει –και πόσο– η θερμοκρασία της Γης; Αυξάνονται οι εκπομπές των αερίων του θερμοκηπίου; Υπάρχει –και πόσο αποτελεσματική είναι τελικά– η διεθνής συνεργασία; Τι άλλαξε από το Κιότο μέχρι το Παρίσι; Η κλιματική αλλαγή, ένα από τα δυσκολότερα και τα πιο σύνθετα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα, είναι μια εντελώς πραγματική, μια πλανητική απειλή. Συνδέεται µε κρίσιμους τομείς της οικονομίας, του τρόπου ζωής και οργάνωσης των κοινωνιών µας, του ίδιου του τρόπου ζωής µας. Ενέργεια, τρόφιμα, νομοθεσία, επιχειρηματικές αποφάσεις, τεχνολογία, μεταφορές, αγροτική και κτηνοτροφική παραγωγή, επιλογή καυσίμων και πολλά άλλα ακόμη πρέπει να συζητηθούν σχεδόν εξαρχής.

ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ, ΕΥΡΩΠΗ, ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑ Κωνσταντίνος Φίλης

Τα κύματα προσφύγων και μεταναστών δοκιμάζουν την Ευρώπη. Η υπευθυνότητα, η αλληλεγγύη, καθώς και η συνοχή των κρατών και των κοινωνιών, ακόμα και της ίδιας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αμφισβητούνται. Ιδιαίτερα όταν το ανθρωπιστικό ζήτημα σκιάζεται από την τρομοκρατική απειλή. Ιδιαίτερα όταν οι μεταναστευτικές ροές μεταφράζονται από πολλούς σε απειλή, αφού δεν είναι πάντοτε εύκολο να διακρίνουν οι πολίτες όσους έχουν ανάγκη ανθρωπιστικής βοήθειας από τους πραγματικά επικίνδυνους φανατικούς. Η γεωγραφική προέλευση, οι πολιτισμικές και θρησκευτικές αναφορές προξενούν ασάφειες και μπερδέματα, τα οποία εύκολα εκμεταλλεύονται οι ακραίοι όλων των πλευρών. Γιατί είναι τόσοι πολλοί οι πρόσφυγες; Ποια είναι τα συμφέροντα των «παικτών» στη Μέση Ανατολή; Τι μπορεί να κάνει η Ευρώπη;

Πολιτική - Οικονομία

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΕ ΕΝΑ ΜΑΘΗΜΑ
Henri Hazzlit
Μετάφραση: Νίκος Ρώμπαμπας
Σχήμα: 14,5Χ20,5, Σελίδες: 200,
Μαλακό εξώφυλλο, Τιμή: 14,99 €

Πρόκειται για την κλασική εισαγωγή του Henry Hazlitt στις βασικές έννοιες της οικονομικής θεωρίας που έγινε διεθνές μπεστ σέλερ εκατομμυρίων αντιτύπων και επέδρασε ριζικά στον σύγχρονο φιλελευθερισμό. Ο συγγραφέας υπερασπίζεται τον καπιταλισμό και την ελεύθερη αγορά, και καταρρίπτει οικονομικούς μύθους που επιμένουν ακόμα και σήμερα. Συνοπτικό, περιεκτικό και διδακτικό, το έργο αυτό εντυπωσιάζει με τη δύναμη των επιχειρημάτων του και με το εύρος που επιδεικνύει ο συγγραφέας στην προσπάθειά του να διαλύσει οικονομικές πλάνες που ακόμα κυριαρχούν, σε τέτοιο μάλιστα βαθμό, ώστε έχουν φτάσει να αποτελούν τη νέα ορθοδοξία.
Η έκδοση πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του Κέντρου Φιλελεύθερων Μελετών «Μάρκος Δραγούμης» (ΚΕΦίΜ).

Κλασική Λογοτεχνία

Η ΤΑΒΕΡΝΑ ΤΗΣ ΤΖΑΜΑΪΚΑΣ
Daphne du Maurier
Μετάφραση: Άννα Παπασταύρου
Σχήμα: 14,5Χ20,5, Σελίδες: 352, Τιμή: 9,99 €

Ένα γκρίζο, παγωμένο απομεσήμερο, μια νεαρή κοπέλα, η Μαίρη Γέλαν, φτάνει σ’ έναν έρημο βαλτότοπο κοντά στις ακτές της Κορνουάλης, όπου, μέσα στην ερημιά, υψώνεται η Ταβέρνα της Τζαμάικας. Ορφανή από γονείς, η Μαίρη νιώθει παγιδευμένη από την πρώτη στιγμή που πατάει το πόδι της σ’ αυτόν τον αφιλόξενο τόπο. Βίαιος, μέθυσος και κακός, ο θείος της, ο Τζος Μέρλιν, έχει μετατρέψει την ταβέρνα του σε άντρο παρανομίας. Μάταια η Μαίρη μηχανεύεται τρόπους να δραπετεύσει. Αδυνατώντας να ξεφύγει, βρίσκεται μπλεγμένη, παρά τη θέλησή της, στα εγκληματικά σχέδια που εξυφαίνονται πίσω από τους ετοιμόρροπους τοίχους της ταβέρνας και ερωτεύεται έναν άντρα τον οποίο δεν τολμάει να εμπιστευτεί... Αριστουργηματικό μυθιστόρημα μυστηρίου και περιπέτειας, και ταυτόχρονα εξαιρετικά γοητευτική σπουδή στο κακό και στις ποικίλες μορφές του, την απανθρωπιά, την απληστία, τη βία και τον φόνο.

ΤΡΕΙΣ ΣΕ ΜΙΑ ΒΑΡΚΑ (χωρίς να υπολογίσουμε τον σκύλο)
Jerome K. Jerome
Μετάφραση: Μαργαρίτα Ζαχαριάδου
Σχήμα: 14,5Χ20,5, Σελίδες: 200, Τιμή: 8,99 €

Το μυθιστόρημα κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στη Μεγάλη Βρετανία το 1889 και έως τη 2η έκδοση του, το 1909, είχε πουλήσει πάνω από 200.000 αντίτυπα. Τρεις φίλοι, ο Τζέι, ο Τζορτζ και ο Χάρις, αποφασίζουν να ξεκλέψουν δύο εβδομάδες από την ελάχιστα συναρπαστική μεσοαστική ζωή τους στο Λονδίνο για να ανεβούν µε βάρκα τον Τάμεση ως την Οξφόρδη. Όλα αυτά βέβαια, δίχως να υπολογίζουν τις ενστάσεις του σκύλου Μοντμορένσι  και αγνοώντας πλήρως ότι η φαινομενικά συμβατική τους εκδρομή θα εξελισσόταν στο πιο ανατρεπτικό ταξίδι της ζωής τους και θα γινόταν ένα από τα πιο πετυχημένα και ξεχωριστά έργα της βρετανικής λογοτεχνίας, χάρη στην πένα του Τζερόμ Τζερόμ. Το μυθιστόρημα ξεκίνησε σαν ταξιδιωτικός οδηγός για να μετατραπεί σε χιουμοριστική «καταγγελία» της αστικής τάξης της Βικτωριανής Αγγλίας. Οι τέσσερις ήρωες του βιβλίου καταφέρνουν να μετατρέψουν κάθε περιστατικό της μεγάλης τους εκδρομής σε ευκαιρία να υπονομεύσουν όλα τα στερεότυπα των ταξιδιωτικών αφηγήσεων και της βικτοριανής Αγγλίας. Κυρίως, όμως, κατεδαφίζουν τον καθωσπρεπισμό του βρετανικού τρόπου ζωής, μέσα από μια αφήγηση αυτοσαρκαστική και εξωφρενικά αστεία, που μεταβαίνει με εξαιρετική μαεστρία από την κωμωδία καταστροφής στον ελλειπτικό σουρεαλισμό και από την κλοουνίστικη μπαλαφάρα στην λεπτή ειρωνεία.

Αν θέλετε να ΜΗ λαμβάνετε αυτό το newsletter, πατήστε ΕΔΩ. ή στείλτε e-mail στο selides@epbooks.gr Σύμφωνα με το Νόμο 2472/97 το e-mail αυτό σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί spam διότι περιέχει τα στοιχεία του αποστολέα και δυνατότητα διαγραφής από τη λίστα παραληπτών.

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ, Καποδιστρίου 9, 14452 Μεταμόρφωση Αττικής, Τηλ.: 210-2816134, fax: 210-2817127