Αρχική > ΝΕΑ/ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ > ΝΕΑ

ΝΕΑ

Η επίσημη παρουσίαση του βιβλίου του Γιώργου Παγουλάτου με τίτλο "Το νησί που φεύγει"

 

Στο κατάμεστο αμφιθέατρο του «Αθήνα 984» στην Τεχνόπολη στο Γκάζι, το βράδυ της Δευτέρας 21 Νοεμβρίου 2016 πραγματοποιήθηκε από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος και τα Public η παρουσίαση του βιβλίου του Γιώργου Παγουλάτου με τίτλο «Το νησί που φεύγει:121+1 κείμενα για την ελληνική κρίση». Για το βιβλίο, που αποτελεί μια συλλογή άρθρων που δημοσιεύτηκαν στον Τύπο μεταξύ 2007 και 2015 και αποτελούν το χρονικό της αγωνιώδους πορείας της Ελλάδας στην κρίση, μίλησαν ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Επικεφαλής του κόμματος «Το Ποτάμι» Σταύρος Θεοδωράκης, ο πρώην Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου Ευάγγελος Βενιζέλος και ο συγγραφέας Χρήστος Χωμενίδης, ενώ το πάνελ συντόνισε η δημοσιογράφος Νίκη Λυμπεράκη.

Όλοι οι ομιλητές αναφέρθηκαν σε διάφορα κείμενα του βιβλίου προκειμένου να κάνουν τις δικές τους τοποθετήσεις για το παρόν και το μέλλον της χώρας, τονίζοντας πως "Το νησί που φεύγει" αποτελεί ένα εμπεριστατωμένο χρονικό της πορείας της Ελλάδας στην κρίση που προτρέπει σε αναστοχασμό και κριτική σκέψη.

3771


Ο συγγραφέας Γιώργος Παγουλάτος χαρακτήρισε το βιβλίο του ως μια συλλογή κειμένων που στηλιτεύει τη δημαγωγία και τονίζει τη σημασία ύπαρξης μιας Ελλάδας ανοιχτών οριζόντων που ανήκει οργανικά και κάνει ισότιμο διάλογο με την Ευρώπη, σημειώνοντας πως «Δεν πρέπει να βαδίζουμε από τη γνώση στην αμάθεια». Τέλος, ευχαρίστησε το πάνελ των ομιλητών που χαρακτήρισε ως «Δυνάμεις του ανυποχώρητου Ευρωπαϊσμού» αλλά και το κοινό που κατέκλυσε με την παρουσία του την αίθουσα και παρακολούθησε με ενδιαφέρον όλες τις ομιλίες.

Το βιβλίο «Το νησί που φεύγει: 121+1 κείμενα για την Ελληνική κρίση» του Γιώργου Παγουλάτου, καθηγητή Ευρωπαϊκής Πολιτικής και Οικονομίας στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος.

 

Διεθνές βραβείο για τους Αντώνη Παπαθεοδούλου & Ίρις Σαμαρτζή

 

Το 9ο Διεθνές Βραβείο Εικονογραφημένου βιβλίου Compostela απονεμήθηκε την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου στο συγγραφέα Αντώνη Παπαθεοδούλου και την εικονογράφο Ίριδα Σαμαρτζή, για το έργο με τίτλο Ένα τελευταίο γράμμα σε μία συγκινητική τελετή στο Δημαρχείο του Santiago de Compostela, στη Γαλικία της Ισπανίας.

 

Στη φετινή, κατά σειρά διοργάνωση του βραβείου, συμμετείχαν 240 πρωτότυπα έργα από 24 χώρες της Ευρώπης, της Αμερικής και της Ασίας. Τα υποψήφια έργα, πρέπει να είναι πρωτότυπα, ανέκδοτα εικονογραφημένα βιβλία, στα οποία εικόνα και λόγος λειτουργούν στην αφήγηση αλληλοσυμπληρούμενα και κατατίθενται με ψευδώνυμο, σε μία από τις 5 γλώσσες της Ιβηρικής Χερσονήσου. Η διοργάνωση είναι του Τμήματος Παιδείας & Πολίτη του Δημαρχείου του Santiago de Compostela και του Ισπανικού εκδοτικού οίκου Kalandraka.

Το σκεπτικό της επιτροπής για τη βράβευση

Η Επιτροπή μέτρησε την «ισορροπία ανάμεσα στο κείμενο και την εικονογράφηση που δημιουργεί ένα αρμονικό σύνολο» καθώς και τη «συνοχή της αφήγησης που εκπέμπει αισιοδοξία και τρυφερότητα». «H αισθητική προσέγγιση αναδεικνύει την πλαστική σύνθεση, που κυριαρχείται από γραμμές και κολάζ και μας μεταφέρει σε ένα υποβλητικό, νησιωτικό τοπίο Μεσογείου».

Το βραβευμένο βιβλίο κάθε χρονιάς, μεταφράζεται και κυκλοφορεί από τον εκδοτικό οίκο Kalandraka σε όλες τις γλώσσες της Ιβηρικής Χερσονήσου (ισπανικά, πορτογαλικά, καταλανικά, βασκικά, γαλικιανά). Στην ελληνική γλώσσα το βιβλίο θα κυκλοφορήσει στις αρχές του 2017 από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος.

 

04/11/2016 Καταστροφές και Θρίαμβοι - Ραδιοφωνική εκπομπή στον ΣΚΑΪ 100,3 

 

Aπό αυτήν την Κυριακή 6 Νοεμβρίου και κάθε Κυριακή στις 10 το πρωί, το ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ 100,3 θα μεταδίδει ειδική εκπομπή αφιερωμένη στο βιβλίο μας ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΚΑΙ ΘΡΙΑΜΒΟΙ: Οι 7 κύκλοι της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας του Στάθη Καλύβα.
Ο συγγραφέας συζητά με τον δημοσιογράφο 'Αρη Πορτοσάλτε και τον Ευάνθη Χατζηβασιλείου, καθηγητή στο Τµήµα Ιστορίας και Αρχαιολογίας Πανεπιστηµίου Αθηνών, την ιστορική πορεία της σύγχρονης Ελλάδας, εντάσσοντας τη σημερινή κρίση σε ένα πλαίσιο ιστορικής διάρκειας από την κατάκτηση της ανεξαρτησίας ως σήμερα.


Η συγκεκριμένη σειρά εκπομπών εντάσσεται στο πλαίσιο των ραδιοφωνικών εκπομπών του "
Γνωρίζοντας την ιστορία μας"


07/10/2016 Η Αγγλική έκδοση του GAME OVER προκαλεί μεγάλο διεθνές ενδιαφέρον

                                                                                         
Λίγο πριν συμπληρωθούν 6 μήνες από την κυκλοφορία του βιβλίου του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, “Game Over: Η αλήθεια για την κρίση” - που βρίσκεται ήδη στην 3η έκδοση -  η αγγλική έκδοση του “Game Over”, επίσης από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος,  ακολουθεί την επιτυχία της ελληνικής, σημειώνοντας αξιόλογες πωλήσεις στα κεντρικά βιβλιοπωλεία της Αθήνας, στα αεροδρόμια καθώς και σε άλλα σημεία όπου υπάρχουν ξένοι.
Επίσης, έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον των πιο έγκυρων διεθνών μέσων ενημέρωσης, με κύρια επισήμανση πως αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά βιβλία για μια ακριβή και βαθύτερη ανάλυση της ελληνικής κρίσης χρέους:


“Μέχρι και σήμερα επικρατεί ένας μύθος στην Ελλάδα πως το ξέσπασμα της κρίσης θα μπορούσε να αποφευχθεί. Το ιδιαίτερα ευανάγνωστο βιβλίο του Παπακωνσταντίνου καθιστά σαφές ότι ισχύει το αντίθετο” (Peter Spiegel – Financial Times)
''Το βιβλίο του Γιώργου Παπακωνσταντίνου είναι αξιόλογο ως προς την ακριβή εξιστόρηση των γεγονότων ενώ προσθέτει κάποιες νέες λεπτομέρειες...Το Game Over συγκαταλέγεται ανάμεσα στα πιο σημαντικά βιβλία για την ελληνική κρίση '' (Marcus Walker – The Wall Street Journal)


“Το βιβλίο αποτελεί την απολογία του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, με τη σωκρατική έννοια...Το Game Over ξεσκεπάζει την ύβρη των Ελλήνων πολιτικών που πίστεψαν πως μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν μια εθνική κρίση για πολιτικό όφελος ενώ παράλληλα κάνει αποκαλύψεις για μία Ευρωζώνη που κατευθύνεται από τις Αγορές και ένα Βόρειο μπλοκ ανταγωνιστικών οικονομιών που θέλει να εξασφαλίσει πως δεν θα χάσει κανένα από τα προνόμια του στο Νότο” (John Psaropoulos –  The Times Literary Supplement)


“Αυτό που παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον στο Game Over είναι πως προσφέρει μια εσωτερική ματιά στο πως λειτουργούν οι θεσμοί και πως η Ευρώπη αγωνίστηκε να βρει λύσεις” (συνέντευξη του Γιώργου Παπακωνσταντίνου στη Nina dos Santos και το τηλεοπτικό δίκτυο CNN)


Το πρωτοφανές, για ένα ελληνικό βιβλίο, παγκόσμιο ενδιαφέρον και η πετυχημένη πορεία του Game Over που κυκλοφορεί σε ελληνική και αγγλική έκδοση από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος συνεχίζεται...


 

27/05/2016 O Τόμας το Τρενάκι επιστρέφει στα βιβλιοπωλεία από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος

Από το 1945 ο Τόμας το Τρενάκι είναι ο αγαπημένος φίλος των μικρών παιδιών από όλο τον κόσμο. Μέσα από τις ιστορίες του, τα παιδιά μαθαίνουν σημαντικές αξίες της ζωής όπως η φιλία, η ομαδική εργασία, η τιμιότητα και η σημασία του να είσαι χρήσιμος. Εγκαινιάζοντας την εκδοτική συνεργασία τους με τη Mattel, οι Εκδόσεις Παπαδόπουλος θα κυκλοφορήσουν το προσεχές διάστημα μία μεγάλη ποικιλία βιβλίων με πρωταγωνιστή τον Τόμας και τους φίλους του.

O Τόμας είναι δημιούργημα του αιδεσιμότατου Wilbert Vere Awdry, ο οποίος γεννήθηκε στην αγγλική επαρχία και μεγάλωσε ακούγοντας τους ήχους των ατμομηχανών που περνούσαν κοντά από το σπίτι του. Όταν έγινε πατέρας άρχισε να δημιουργεί ιστορίες όπου πρωταγωνιστούσαν τρένα για να τις διηγηθεί στο μικρό του γιο. Σύντομα έγραψε και το πρώτο βιβλίο με πρωταγωνιστή τον Τόμας, το οποίο κυκλοφόρησε στην Αγγλία το 1945.

Από τότε έχουν κυκλοφορήσει αναρίθμητα βιβλία με τις περιπέτειες του Τόμας και των φίλων του και πολύ σύντομα το ελληνικό αναγνωστικό κοινό θα έχει στην διάθεσή του βιβλία με ιστορίες, αυτοκόλλητα, ζωγραφική και δραστηριότητες τα οποία συνδυάζουν τις κλασικές αξίες που πρεσβεύει ο Τόμας με την διαχρονική ποιότητα των Εκδόσεων Παπαδόπουλος. 


 

Copyright © 2013, Εκδόσεις Παπαδόπουλος, All rights reserved.